זיהוי קולי בעברית – פריצת דרך משמעותית
מערכת זיהוי קולי בעברית הושקה לראשונה בישראל ומביאה איתה חדשנות מרתקת המשלבת גם הבנה קולית בעברית. מדובר בקפיצת מדרגה טכנולוגית המותאמת לצרכים הייחודיים של דוברי עברית, אשר עד כה לא זכו למענה בשפתם בתחום הזיהוי הקולי.

המכשירים החכמים שכבשו את העולם
רובכם בוודאי שמעתם על המכשיר החכם של גוגל, Google Home, שמביא את הבינה המלאכותית (AI) היישר לתוך הבית.
בנוסף, המערכת הפופולרית Alexa מבית אמזון היא חלק בלתי נפרד מחוויית הבית החכם ברחבי העולם. עם זאת, לשני המכשירים הגדולים האלו – Google Home ו-Alexa – אין כיום תמיכה מלאה בזיהוי קולי או הבנה קולית בעברית.
בנוסף, תוכלו לבקש מהמכשיר: ׳תדליק לי את הטלויזיה בחדר השינה׳ או ׳תדליק את המזגן׳ וכדומה…
תתפלאו, אבל זה עובד כבר זמן מה ברחבי העולם, אלא שישראל הקטנה לדאבוננו נותרה מאחור עד שהגיע הסטרטאפ ׳אונווגו׳ שהרים
את הכפפה לראשונה בישראל והצליח לפתח מערכות בינה מלאכותית עם זיהוי קולי Voice Recognition וכן הבנה קולית NLU – והכל בעברית !
מכשירים עם בינה מלאכותית בעברית – המציאות החדשה
עד לאחרונה, זיהוי קולי והבנה קולית היו זמינים בעיקר באנגלית ובשפות אחרות, מה שהותיר את השוק הישראלי מאחור.
היכולת לשאול את המכשירים שאלות כמו: "מה מזג האוויר במיאמי בעוד יומיים?" או בקשות כמו "תדליק את המזגן בסלון" כבר הפכה לשגרה ברחבי העולם. אולם בישראל, ללא תמיכה בשפה העברית, הפער הטכנולוגי נותר בעינו – עד שהגיע הסטרטאפ ״אונווגו״.
אונווגו – מהפכה בזיהוי קולי בעברית
הסטרטאפ ״אונווגו״ הצליח לפתח מערכות בינה מלאכותית המשלבות זיהוי קולי (Voice Recognition) והבנה קולית (NLU – Natural Language Understanding), והכול בעברית!
זיהוי קולי בעברית הפך להיות יותר מרק פונקציה טכנולוגית – מדובר בשינוי של ממש בחוויית המשתמש הישראלית. בין אם מדובר באפליקציות, אתרי אינטרנט, מכשירים אלקטרוניים או אפילו מכוניות, זיהוי קולי בשפה העברית מביא את חוויית המשתמש לרמה הבאה.
זיהוי קולי – העתיד כבר כאן
העולם מתקדם לעבר חוויות משתמש המשלבות אינטראקציה מתקדמת בין אדם למכונה (HMI – Human Machine Interface).
מערכות זיהוי קוליות אינן רק טכנולוגיה – הן מהוות את ההבדל בין חוויית משתמש ״רגילה״ לבין כזו שמשתלבת באופן טבעי בחיי היומיום.
במערכות המתקדמות, המשתמש אינו צריך להתאמץ כדי להסביר את עצמו; הטכנולוגיה מתאימה את עצמה אליו, מבינה את הבקשות שלו ומספקת מענה מהיר, מדויק ויעיל.
אלכסה בעברית – האם זה קרוב?
אחד הנושאים המסקרנים הוא האם אמזון תשיק בעתיד גרסה של אלכסה בעברית.
חשוב לציין כי הצורה התקנית לשם המכשיר היא "אלכסה", אך רבים בישראל משתמשים גם בכתיב "אלקסה".
השקה של אלכסה בעברית עשויה לפתוח אפשרויות חדשות ולשדרג את חוויית הבית החכם בישראל, במיוחד עבור דוברי עברית שמחפשים אינטראקציה בשפת האם שלהם.
לסיכום – זיהוי קולי בשפת האם שלנו
אין ספק שהעתיד של זיהוי והבנה קולית, ובעיקר בעברית, כבר כאן. ההערכה היא שבתוך שנתיים בלבד, לא תהיה אפליקציה שמכבדת את עצמה ללא חוויית משתמש המבוססת על זיהוי קולי והבנה קולית.
האם תרצו שהמכשיר שלכם ידבר איתכם בעברית? העתיד נראה מבטיח במיוחד.