אפליקציית מסחר אלקטרוני

אפליקציות מסחר אלקטרוניות הפכו בשנים האחרונות למצרך מבוקש מצד עסקים קטנים כגדולים.

אם בעבר פגשנו רק חברות גדולות אשר הרשו לעצמן לפתח אפליקציית מסחר אלקטרוני – הרי שכיום גם עסק של אדם אחד מבין שאתר אינטרנט ואפליקציה יאפשרו לו לזרז ולהגדיל ללא שיעור את היקפי המכירות שלו.

ישראל ומסחר אלקטרוני

ישראל הינה מעצמה עולמית בכל קנה מידה. מעצמה טכנולוגית של עולם החדשנות, המכירות והשירותים המקוונים. 3 מיליארד משתמשי אינטרנט בעולם וכל אחד מהם הוא לקוח פוטנציאלי עבורכם. תחשבו כמה דברים אתם עושים ביום יום בתהליך קניה אונליין באינטרנט: תשלום חשבונות, חניונים, כרטיסים להופעות וסרטי קולנוע, מלונות, טיסות ונופש וכמובן מוצרי צריכה.

חנות הספרים הגדולה בעולם הינה אפליקציית מסחר אלקטרוני של הענקית העולמית אמזון. זהו התחום הראשון שחברת אמזון החלה לשווק באינטרנט.

מחקרים מראים שישראל צומחת בכל שנה ב 20% בתחום האיקומרס. האתרים והאפליקציות הכי פופולרים בישראל הם: אמאזון, אי ביי, עלי אקספרס והכוכב החדש: אפליקציית Wish. Wish היא אפליקציה למובייל ששידרגה את חווית הקניה בזכות חווית משתמש מדהימה. תקלטו איזה תחום חשיבה עברנו בשנים האחרונות בתחומי הרכישות אונליין.

קניה באמצעות אפליקציית מסחר אלקטרוני חוסכת זמן והמון (!) כסף. 

כדי להמחיש זאת, שימו לב מה קורה לחברות שמייצרות מטוסים: חברות ענק בינלאומיות ממירות כמויות גדולות של מטוסי נוסעים למטוסי תובלה על מנת להדביק את כמויות הביקושים של השינוע הבין יבשתי. כלומר, כפי שמתרבים המטוסים, תתרבה גם הכמות של יצירת אפליקציית מסחר אלקטרוני בארץ ובעולם.

תרבות אפליקציות המסחר האלקטרוני

אפליקציית מסחר אלקטרוני

המסחר האלקטרוני הפך לחלק מהתרבות של כולנו. גם בעולם המערבי וגם בייתר חלקי הגלובוס.

כולם ממציאים ימי ׳חג׳ כדי למכור לנו:

  • יום האישה הבינלאומי
  • בלאק פריידי Black Friday
  • יום האהבה
  • ועוד…

הסטנדרט של חווית הלקוח השתנתה בזכות התחום של אפליקציות המסחר האלקטרוניות. עסקים וחנויות לא מוותרים היום על פיתוח אפליקציה ואתר ורואים בתהליך להקמת חנות וירטואלית כמעין גלגל הצלה שיאפשר להם להמשיך להתקיים. היום כל אפליקציה וחנות אונליין מאפשרות לנו להחזיר מוצרים, להחליף ולקבל משוב לכל בעיה עם השירות או המוצר שרכשנו.

עולם המסחר העתידי

חנויות רגילות יעלמו ויתמעטו מאד בשנים הקרובות. רוב הסיכויים שבזמן הקרוב כמעט כל עסק בעולם, יפתח לעצמו אפליקציית חנות למסחר אונליין. בין אם זו פיצריה קטנה, חנות, מינימרקט, קצביה, קונדטוריה – כולם צריכים לאפשר ללקוחותיהם את הנוחות הבלתי מעורערת של אפליקציית Ecommerce למובייל או ל-Web. תמיד ההעדפה תהיה למובייל מאחר ומכשיר הסמרטפון נמצא עם כולנו 24 שעות ביממה, מאפשר שירותי מיקום, הודעות פוש, חיוג מהר ועוד…

כשאנו לא מחזיקים שקיות ביד בקניון, אנחנו לא מרגישים שקנינו הרבה. זהו עוד יתרון משמעותי של אפליקצית מסחר אלקטרוני במובייל או באינטרנט. מה עוד מחכה לנו מעבר לפינה ? רובוטים שליחים שיביאו לכם את הקניות עד לדלת של הבית.

אמזון מתכננת מחסן מעופף אז בעתיד אנחנו נוריש לילדים שלנו עוד נכס מניב ומשמעותי: אפליקציית מסחר אלקטרוני במקום חנות, עסק, דירה.

טיפים לבניית אפליקציית מסחר

אפליקציית מסחר משמשת אותנו לביצוע עסקאות אונליין, כך שצרכנים שמבקשים לרכוש ממרכולתונו יכולים להיכנס לאתר שהגדרנו לכך ולרכוש אונליין את אשר על ליבם.

כיום זמינות לנו 2 אפשרויות לבניית אפליקציית מסחר על פני הרשת – ווקומרס (WooCommerce) ושופיפיי (Shopify).

בין שתי המערכות הללו עברו מים רבים של יתרונות וחסרונות – והסיבה לכך היא כי יש להן ייעודים שונים. ייעוד מטרתו היא להקצות מטרה לדבר מה, כך שהוא ישרת אותה בצורה הטובה ביותר. דברים שנועדו לשרת מטרה, נועדים להתאים לה במיוחד, ולהתאים פחות למטרות אחרות.

כלומר, הן לשופיפיי והן לווקומרס, יש ייעודים שונים – ומתאימות במיוחד לפלח משתמשים מסוים. הם פחות מתאימים לפילוח משתמשים אחר. כך שהחסרונות והיתרונות של שתי המערכות הנ"ל מציירות מתווה המגדיר את המטרה הראשית לה נוצרו.

טיפים לבניית אפליקציית מסחר

לפני שנסקור את מתווה המערכות, יתרונות וחסרונות של ווקומרס (WooCommerce) ושופיפיי (Shopify), נדבר קצת על המטרות המסחריות שיכולות להיות לכם טרם הבחירה ביצירת אפליקציית מסחר.

סת' גודין, אחד מאבות השיווק והמחשבה הפילוסופית השיווקית, ומנטור אישי (אם כי לא מידיעתו), שמקורו בתרבות המחשבה של ארצות הברית – אמר: כדי למכור, צריך שלאנשים יהיה אכפת ממה שאתה מוכר. וכדי שלאנשים יהיה אכפת ממה שאתה מוכר, זה צריך לעניין אותם.

כלומר, מה שאתה מוכר צריך לעניין אותם. כדי שמה שאתה מוכר יעניין אותם – אתה מתבקש להתעניין בהם, כדי לראות מה הם צריכים – כדי שתדע מה למכור.

אך זה יורד עמוק יותר מזה –

 אם אתם מתמקדים אך ורק בסחורה שלכם, ללא קשר אמיתי עם קהל היעד, אתם מתחרים בעיקר על המחיר, והלקוחות שלכם יעברו בקלות למתחרים שמציעים מחירים נמוכים יותר.

כשאתם מצליחים לבנות מותג חזק, אנשים מגיעים אליכם כי הם מאמינים במה שאתם מציעים, והם מוכנים לשלם יותר, גם אם המחירים שלכם גבוהים יותר משל המתחרים.

יתרונות בניית אפליקציית מסחר

לפני שניגש לבחינת היתרונות של ווקומרס ושופיפיי, חשוב להבין תחילה את המטרות שעומדות לנגד עיניכם לפני בניית אפליקציית מסחר.

כשאתם מתעניינים בקהל היעד שלכם, מקשיבים לצרכים שלו ומבינים כיצד תוכלו לשרת אותו בצורה הטובה ביותר, נוצרת סביבכם קהילה שמעריכה אתכם ומתעניינת במה שיש לכם להציע. זה השלב שבו המסחר הופך לטבעי וקל יותר, מפני שאתם כבר נתפסים כמי שמסוגלים לספק מענה אמיתי לצרכים של קהל היעד שלכם.

אם לא תפעלו כך ולא תמקמו את עצמכם כמנהיגי קהילה שמספקים ערך אמיתי, תהפכו למשווקים של סחורות בלבד. במצב כזה, תיאלצו להתחרות בעיקר על מחיר. תחרות מסוג זה יוצרת מצב שבו הלקוחות שלכם ילכו למי שיציע מחיר נמוך יותר, ותמצאו את עצמכם במאבק מתמיד של הורדת מחירים.

לעומת זאת, כאשר אתם נתפסים כמובילי דעה ומנהיגי קהילה שבאמת מעוניינים לשרת את קהל היעד, הלקוחות ירצו לקנות דווקא מכם, גם במחירים גבוהים יותר משל המתחרים, וגם אם המוצרים שלכם לא תמיד הזולים ביותר. באופן כזה, אתם לא צריכים להתאמץ כל הזמן למשוך לקוחות, כי הם כבר מגיעים אליכם מתוך נאמנות והערכה.

את ההבנה הזו כדאי לזכור כאשר אתם בוחרים כיצד לבנות את אפליקציית המסחר שלכם. בנייה נכונה של הקהילה והמותג שלכם תאפשר לכם לא רק למכור, אלא להפוך את המכירה לתהליך טבעי ופשוט יותר.

באיזו שפה כדאי לפתח

מבין שתי האפשרויות –

לפני שתבחרו באיזו פלטפורמה לפתח את אפליקציית המסחר שלכם, כדאי להבין את היתרונות המרכזיים של WooCommerce מול Shopify, במיוחד בהקשר של בניית מותג והקשר עם קהל היעד.

WooCommerce מבוססת על וורדפרס, פלטפורמת תוכן ובלוגים מוכרת ומובילה. לכן, היא מאפשרת לכם ליצור קשר ישיר ועמוק יותר עם הקהילה שלכם. אתם יכולים לנהל איתה דיאלוג מתמשך, לספר את הסיפור של המותג שלכם, ולבסס מערכת יחסים ארוכת טווח. במילים אחרות, WooCommerce מאפשרת לבנות מותג עם אישיות ונוכחות, מעבר לאתר מכירות רגיל.

לעומת זאת, Shopify מספקת פתרון מצוין ופשוט להקמת חנות אונליין, אך החוויה שלה מתמקדת בעיקר במכירה עצמה, עם דפי מכירה סטנדרטיים יחסית. המערכת של שופיפיי פחות מאפשרת יצירת תוכן מותאם אישית או קשר רציף עם הקהילה שלכם.

הבחירה בשופיפיי מתאימה בעיקר אם המטרה המרכזית שלכם היא להקים במהירות חנות מקוונת יעילה ונוחה לתפעול. אך אם המטרה שלכם היא לבנות מותג חזק, לנהל שיחה מתמשכת עם הלקוחות, וליצור נאמנות וקהילה פעילה לאורך זמן, ווקומרס היא הפלטפורמה המומלצת יותר.

יש דרכים נוספות לבנות מותג –

לא נכסה אותן כאן.

__________________

WooCommerce מול Shopify

אנחנו מאמינים ש-WooCommerce מאפשרת לכם לבנות קשר אישי וחזק עם קהל היעד שלכם, תוך שילוב חנות אונליין או אפליקציית מסחר כחלק בלתי נפרד מהאתר.

WooCommerce מבוססת על וורדפרס, מערכת תוכן גמישה המאפשרת יצירת תוכן, בלוגים, ומרחב אישי לקשר רציף עם הלקוחות שלכם. לעומת זאת, ב-Shopify הפלטפורמה מכוונת בעיקר לתהליך המכירה, עם פחות דגש על יצירת שיחה או תוכן אישי מול הלקוחות. לדוגמה, הודעות הדוא"ל שנשלחות ללקוחות הן מובנות ופחות ניתנות להתאמה אישית.

בנוסף, אם תחליטו לעזוב את Shopify בעתיד, לא תוכלו לקחת איתכם את רשימת הלקוחות שלכם, מאחר והיא נשמרת במערכת הפנימית שלהם. ב-WooCommerce, לעומת זאת, המידע על הלקוחות נשמר במערכות חיצוניות (למשל, Mailchimp או מערכות CRM אחרות), כך שהנתונים שייכים לכם והגישה אליהם נשארת בשליטתכם גם אם תבחרו לעבור לפלטפורמה אחרת בעתיד.

יתרון נוסף של WooCommerce הוא השליטה המלאה שיש לכם באתר. מרגע הקמת האתר (או התשלום לפיתוחו), האתר והתוכן הם שלכם באופן מלא, ואתם משלמים רק על אחסון, דומיין, או תוספים ספציפיים שתרצו להוסיף בהתאם לצרכים שלכם. מנגד, ב-Shopify תצטרכו להמשיך לשלם דמי מנוי חודשיים כדי להמשיך להשתמש במערכת ולקבל גישה למידע שלכם.

בנוסף, WooCommerce מעניקה לכם יכולת התאמה אישית רחבה יותר של האתר, הן מבחינת העיצוב והן מבחינת חוויית המשתמש. אתם יכולים לעצב את האתר שלכם עד הפרטים הקטנים ביותר, ליצור חוויה שמדברת את השפה של המותק שלכם, ומעודדת את הלקוחות שלכם לפעולה ברורה ומדויקת, למשל רכישה או הרשמה לשירות.

לסיכום, אם המטרה שלכם היא ליצור חוויית משתמש ייחודית, לבנות קהילה נאמנה ולשלוט באופן מלא על המידע והמותג שלכם, WooCommerce תהיה הבחירה הנכונה עבורכם. Shopify היא פתרון טוב, אך מתאימה בעיקר למי שרוצה להקים חנות אונליין פשוטה וסטנדרטית, עם פחות גמישות ביצירת קשר אישי ומותג בעל עומק.

לסיכום: אפליקציית מסחר במערכת שופיפיי או ב- WooCommerce?

שופיפיי זו אפליקציית מסחר שיש לה את השימושים שלה – היא פשוט מגיעה סגורה באופן יחסי להתאמה אישית, מבחינת עיצוב ותכנות – והפשטות שלה אמנם מאפשרת עסק "ישר ולעניין", אך לא קשר ישיר עם הקהילה שלכם.

וכן, יש לה שירות משלוחים נהדר (קבלה, החזרה, מעקב וכו') – ועם זאת הוא תקף רק לארצות הברית.

ווקומרס לא מוגבל למיקום גיאוגרפי יחיד אלא חופשי לשימוש ברחבי העולם – תלוי בתוסף שיאפשר מעקב משלוחים באופן דומה, וכו'. רוב האתרים בעולם אשר מזכירים טיפים לבניית אפליקציית מסחר ממליצים על פיתוח ב- WooCommerce.

אם ברצונכם לבנות קהילה שעוקבת אחר מה שאתם מציעים – ווקומורס WooCommerce כנראה יותר מותאם כדי להציע חווית משתמש מותאמת לכך, בעת הצעת מסחר האונליין כמתוך אפליקציית המסחר שתוכל לבנות דרכה, באם תבחרו בזאת.

__________

בהמשך החודש נפרסם מאמר בנושא פיתוח מרקטפלייס.

נפרט מידע לגבי ביצועי מרקטפלייס של פייסבוק ונסביר בהרחבה מדוע עסקים קטנים ובינוניים רבים נוטים בשנים האחרונות, להעלות את מוצריהן באתרי מרקטפלייס.

הקורונה הגבירה את הצורך של עסקים רבים ברחבי העולם להציג את מרכולתם ואת מוצריהם באינטרנט או באמצעות פיתוח אפליקציות למסחר אונליין.

חנויות מסוג מרקטפלייס מאפשרות להרבה עסקים נוכחות אונליין בעלויות קטנות יחסית.

בימים אלו, שוקד צוות Dogma בפיתוח מוצר חדש המאפשר שילוב של מרקטפלייס עם מערך משלוחים.

__________

לפרטים ניתן לפנות אל:

03-5755477 שלוחה 1