היום, כשכמעט כל אחד מחזיק ביד מכשיר חכם, הצורך ביצירת אפליקציה לעסק או לחברה הוא כמעט הכרחי.
למרות זאת, אפשר לראות כי חברות ועסקים רבים עוד לא עלו עם אחת משלהם ואחת הסיבות לכך היא שפשוט אין להם רעיון לאפליקציה מקורית.
כדי למצוא רעיון לאפליקציה מעניינת ושימושית יש לעבור כמה שלבים.
איך למצוא רעיון לאפליקציה? – כל מה שחשוב לדעת!
התחילו מהגדרת המטרות וקהל היעד
רגע לפני שתתחילו לחפש רעיונות לפיתוח אפליקציה, כדאי שתחשבו מהן המטרות שתרצו להשיג ממנה ותגדירו את קהל היעד שלכם. אם יש לכם עסק או חברה,
המטרות שלכם יכולות להיות הגברת התקשורת עם הקהל, קבלת לידים ואפילו הגדלת מכירות. כל מטרה טובה כל עוד הגדרתם אתה.
בחינת קהל היעד חשובה גם היא בשלב הראשוני ותסנן מה יכול להיות רלוונטי עבורו. למשל, אם יש לכם קהל יעד צעיר, ניתן לשער שתרצו ליצור אפליקציה דינמית, חדשנית ואולי אפילו חברתית.
בחנו איפה המותג שלכם יכול לחדש
למותג שלכם יש ייחודיות וחשוב להגדיר אותה בעת העלאת השאלה איך למצוא רעיונות לאפליקציה. מה שקיים יכול להיות שימושי מאד ואם אתם עדיין אינכם יודעים כיצד זו יכולה להפוך לאפליקציה, כל שתצטרכו לעשות הוא להתייעץ עם מומחים בתחום.
הציגו רעיונות בלי לשלול אף אחד
שלב חשוב מאד לאחר הגדרת מטרות, הבנת קהל היעד והבנת המותג לעומק, הוא שלב העלאת הרעיונות. לרוב ישתתפו בשלב זה שני אנשים ויותר, ואפשר גם לשלב אנשי מקצוע המומחים בתחום. בשלב זה יש לזרוק כל רעיון לאוויר ולהימנע משלילה.
יש לי רעיון לאפליקציה למי פונים?
תחום בניית האפליקציות הוא רחב מאד ואפשר למצוא אנשי מקצוע רבים שיעזרו לכם לענות על השאלה איך למצוא רעיונות לאפליקציה,
ואלו יכולים לקחת חלק כבר בשלב הראשוני של חיפוש אפליקציה מיוחדת. בין אנשי המקצוע שיכולים לסייע תמצאו:
- מומחה חווית משתמש – זהו בעל מקצוע אשר מבין מהי תחושת השימוש באפליקציות מצד המשתמש ולכן הוא יכול להאיר על התהליך ולעזור אפילו בשלב הראשוני בו המותג רוצה לצאת עם אפליקציה אך עוד אין לו רעיונות מה תהיה מהותה.
- מומחה תכנות – זהו בעל מקצוע שהמומחיות שלו היא לבנות את האפליקציה בפועל. התערבות שלו בשלב של החשיבה הראשונית על האפליקציה תאפשר לכם לקבל מושג מה אפשרי ובאילו עלויות, ובהתאם לכך לבחון את הרעיונות השונים שעלו או שיעלו.
- מעצב אפליקציות – המעצב מביא איתו את העולם הגרפי של האפליקציה ואפשר להתייעץ איתו כבר בהעלאת השאלה איזה רעיון מתאים ליצירת אפליקציה, כאשר הוא יביא איתו את החשיבה על הנראות שלה וכיצד זו תשרת את המותג.
- חברה המתמחה בתחום – במקום למצוא אנשי מקצוע שונים שכל אחד מתמחה בתחומו, תוכלו להתייעץ עם חברה מנוסה אשר בה עובדים אנשי המקצוע הרלוונטיים שכבר עבדו יחד ויצרו יחדיו אפליקציות בעבר.
רעיונות לאפליקציה – שאלות ותשובות
יש לי רעיון לאפליקציה, מה עליי לעשות?
נשמח להפוך את הרעיון שלך למציאות! אנו מפתחים אפליקציות ברמה הגבוהה ביותר, עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה. בקרו באתר וצרו קשר.
כמה זמן לוקח לפתח אפליקציה?
זמן הפיתוח תלוי במורכבות האפליקציה, בגודל צוות הפיתוח ובמהירות תגובת הלקוח. בממוצע, התהליך נמשך בין חודשיים לארבעה חודשים, ובפרויקטים מורכבים אף יותר.
מה זה חוויית משתמש?
חוויית משתמש (UX) כוללת את כל מה שקשור לשיווק, טכנולוגיה ואסטרטגיה, תוך דגש על היבטים רגשיים ואנושיים בממשק עם אפליקציה, אתר או מערכת טכנולוגית. היא מסייעת להנגיש מוצרים ושירותים בצורה מותאמת ואפקטיבית עבור המשתמש.
מה חשיבות העיצוב וחוויית המשתמש באפליקציה?
אפליקציה צריכה לעבוד בצורה מסודרת, נוחה ויעילה, אך העיצוב שלה לא פחות חשוב. עיצוב נקי, ברור ואסתטי משפר את הרושם על המשתמש ומבטיח חוויית שימוש מיטבית שתגרום לו לחזור שוב ושוב.